Håndsendere - Fjernkontroller

 

Et utvalg sendere fra vårt lager  
 

 

Håndsendere er små radiosendere som sammen med mottakeren utgjør et fjernstyringssystem. Senderene kan fås med en kanal eller flere, hver kanal har sin unike kode som kan forandres etter behov. Eksempelvis kan en fire kanals sender settes opp slik at utebelysning, innkjøringsgrind og to garasjeporter alt styres komfortabelt fra bilen.

Det er flere ulike systemer i bruk. Signalene kan overføres som AM eller FM signal og ved ulike frekvenser. 40 MHz, 433/434 og 868 MHz er vanlige frekvenser. Pris, følsomhet for støy, rekkevidde og batteriforbruk varierer ved ulike systemer.

Håndsenderen virker ikke lenger, hva gjør jeg?
Det første du bør gjøre er å bytte batteri. Mange håndsendere har et lite lys, slik at du kan se om batteriet er bra. Senderen åpnes i de fleste tilfeller ved å skyve et lite deksel til side. Noen har et lite spor til å vippe dekselet av ved hjelp av et skrujern. Andre ganger er det en liten skrue på baksiden. Den grå Alltronik senderen på bildet over har et lysegrått plaststykke som må skyves til side først. Hjelper det ikke å bytte batteri er håndsenderen eller mottakeren defekt.
Sjekk at mottakeren er tilsluttet ordentlig og at evt. antenne sitter fast. Har du en ekstra sender, sjekk mottakeren med denne. I de fleste tilfeller er det senderen som er defekt og ikke mottakeren. I noen ytterst få tilfeller kan senderen repareres, dette lønner seg nesten aldri. Er senderen defekt er det beste å bestille en ny.

Før du bestiller ny håndsender:
Sjekk om den gamle har noen påskrift, fabrikant, typenummer, frekvens og lignende. Har den ikke det, sjekk mottakeren eller selve portåpneren (portmotoren).

Noen aktuelle merke betegnelser:

Alltronik Ansonic Becker Beninca Bernal Bosch
Came Carteck Chamberlain Comfort Crawford Deltron
E-King Hørmann Lift-Boy LiftMaster Lindab Marantec
New England Novoferm Novotecnica Safe 800 Stanley Swift
Teleco Teleradio Twobi Weller BMT Windsor

 

Alternativ:

Mange eldre sytemer kan være utgått eller relativt kostbare. Ofte vil det lønne seg å skifte ut det gamle med et moderne system. Bortsett fra en lavere pris vil en oppnå både bedre pålitelighet og større rekkevidde. Den nye mottakeren monteres ved siden av den gamle slik at brukere med fungerende gammel sender kan fortsette å bruke denne så lenge de ønsker dette.

   
  SEAV radiosystem med en, to eller tre kanaler.  

 

Postboks 3088 firmapost@rogaland-portservice.no Foretaksregisteret
4392 Sandnes tlf 95 70 35 35 - fax 51 67 37 44 NO 958157673 MVA